Σάββατο 24 Μαρτίου 2007

Η ΙΣΤΟΡΙΑ, part 4 "The 5th dimension"

Μετά τον άξιο αντικαταστάτη του 1,2,3+, το GLIN GLON (H EPISTROFH...), οι O.V.P.K.S.A.M. FON.SOY. βρίσκονταν μπροστά σε ένα δίλημμα. Να συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή σε παρόμοιο στυλ δίσκων, ή να προχωρήσουν σε μια "άλλη διάσταση"; Είχαν νέες ιδέες για νέο υλικο και ήξεραν πως οι fans τους αδημονούσαν για νέο δίσκο.
Μετά από ώριμη σκέψη, και κλείνοντας τα αυτιά σε "σειρήνες" αποφάσισαν πως πρέπει να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτόγνωρο για τα μέχρι τότε παγκόσμια μουσικά δεδομένα. Είχαν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους, γιατί πολύ απλά, ήταν οι O.V.P.K.S.A.M. FON.SOY.! Έτσι, έγραψαν νέο υλικό, μπήκαν στα "Giafka Studios", ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το νέο τους δίσκο. Και το όνομα αυτού, "VIGS!!!"...
Ο νέος δίσκος προκάλεσε πάταγο. Έγινε ευρύτατα γνωστός και αποδεκτός. Ήταν κάτι νέο, σε σχεση με το συγκρότημα, αλλά και στον μέχρι τότε μουσικό ήχο. Καλοδουλεμένοι στίχοι, μουσική κυριολεκτικά από άλλη διάσταση, η παραγωγή -όπως πάντα- στο ύψος της, το άλμπουμ προκάλεσε σχιζοφρένεια! Μπορεί να ήταν κάτι το διαφορετικό από τις μέχρι τότε δουλειές τους, αλλά είχε όλα τα χαρακτηριστικά των OVPKSAM.
Με πολλά τραγούδια, βαθυστόχαστα ("SKEPSOU"), με καυστικά και πολυεπίπεδα μηνύματα ("HAK MAT"), αναπολώντας τα παιδικά χρόνια ("RING"), ειρωνικά ("PORDOS"), αιχμηρά ("CALGON"), επικά ("BOB"), ερωτικά ("KOLONIA"), πολιτικά ("ATOS"), αλλά και με αγγλικό στίχο ("HLIANOSLAVE"), οι OVPKSAM ακούγονταν πιο φρέσκοι αλλά και πιο δεμένοι από ποτέ και ο δίσκος απέπνεε μια τεράστια δύναμη.
Η μπαντα για να υποστηρίξει το VIGS!!! ξεκίνησε περιοδεία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με εκατοντάδες live. Η πρώτη συναυλία έγινε στο Αμπελόφυτο, τιμής ένεκεν. Μάλιστα, το show αυτό ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει -άγνωστο πότε- με τίτλο "LIVE AT AMΡELOFYTO". Η περιοδεία, όπως και ο δίσκος, είχε τεράστια επιτυχία, και έτσι οι Billy Huge και Pete the Rat ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση που πήραν, να προχωρήσουν σε νέα μουσικά μονοπάτια. Από τότε και μετά, το VIGS!!! έγινε η κορωνίδα των FONSOY, σημείο αναφοράς για κάθε συγκρότημα. Οι FONSOY είχαν αποκτήσει τεράστια δυναμική και φήμη. Από το στομα όλων έβγαινε η φράση "μα καλά, τι άλλο θα κάνουν τα άτομα;!". Με λίγα λόγια, όλοι αναρωντιούνταν πόσο μακριά θα φτάσει αυτός ο δημιουργικός "οργασμός "του σχήματος.

Σε αυτό θα αναφερθούμε μια άλλη φορά...

συνεχίζεται...

Φώτης "lemac" Κίρκος

ΥΓ1: Ακολουθεί tracklist και artwork του VIGS!!!.

O.V.P.K.S.A.M. FON.SOY.

VIGS!!!

01.INTRO
02.TOP
03.KOUKOURUKU
04.COCO POPS
05.NESQUICK
06.DOSIA
07.CALGON
08.PAIXNIDIA
09.RING
10.BOB
11.PONY
12.POWER RANGERS
13.LAVACHEQUIRIT
14.SWAN
15.POUMARO
16.KLINEX
17.NESCAFFE
18.MILKO
19.GARNI
20.GOUFFI
21.ATOS
22.COCA
23.WINNIE
24.ELA
25.PORDOS
26.KOLONIA
27.SKEPSOU
28.ALPENOUS
29.HAK MAT
30.HLIANOSLAVE*
31.DUROSTICK*
32.OUTRO

*: bonus track

ΥΓ2:Ακολουθούν δηλώσεις της μπάντας, μετά την κυκλοφορία του δίσκου και κριτικές από το περιοδικό "music world".

Billy Huge: "Ειλικρινά, χαίρομαι για την επιτυχία του δίσκου. Αυτό γιατί, σα συγκρότημα, χαράξαμε νέες μουσικές διαδρομές, χωρίς φυσικά να απαρνιόμαστε τον κλασικό μας ήχο. Ο ήχος του VIGS!!! είναι 100% αυτό που θέλαμε. Θα το χαρακτήριζα "future meets past". Και τώρα, για να βγάλετε και είδηση (γέλια). Θα ακολουθήσει και μια γιγαντιαία περιοδεία προώθησης του δίσκου. Να είστε όλοι εκεί! Οι FONSOY έρχονται με άγριες διαθέσεις!"

Pete the Rat: "Πιστεύω ότι το άλμπουμ αυτό είναι το επιστέγασμα όλων μας των προσπαθειών. Είναι ένας FONSOY δίσκος από την αρχή μέχρι το τέλος. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Η καλύτερη ανταμοιβή μας, είναι η αγάπη των fonsoyfans. Και να ξέρετε καλά: αυτός ο δίσκος είναι μόνο η αρχή! Ετοιμαστείτε να ακούσετε πολλά από εμάς! Tα καλύτερα έπονται! Είμαστε ακόμα πεινασμένοι! Οι OVPKSAM είναι ιδέα!"

music world: "Όταν ακούσαμε πως η νέα δουλεια των O.V.P.K.S.A.M. FON.SOY., κινείται σε άλλα μουσικά "χωράφια", η ιδέα δε μας άρεσε. Προβληματιστήκαμε. Όμως, με το που ακούσαμε το VIGS!!!, όχι μόνο αλλάξαμε άποψη, αλλά επαναδιατυπώσαμε την πιο πάνω
πρόταση: Τo album αυτό, δεν κινείται σε άλλους μουσικούς χώρους. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ νέους μουσικούς χώρους! Ένα απολαυστικό άλμπουμ, 100% OVPKSAM. Και κλείνουμε με την απορία: τι άλλο θα ακούσουμε από αυτούς; Τα έχουμε δει όλα!

ΥΓ: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είναι στα σκαριά μια VIGS WORLD TOUR! Πότε βγαίνουν τα εισιτήρια;

βαθμός: θέλει και ερώτημα; 10/10(δυστυχώς δεν έχει πιο πάνω!)"

7 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

το vigs ειναι τρομερος δισκος! Ενας απο τους πιο επιδραστικους ολων των εποχων!

20:20  
Anonymous Ανώνυμος said...

VIGS..................

WHEN I HEAR THE ALBUM, I FILLED WITH EMOTIONS.........

I LOVE YOU FONSOY....


MARIA, BUENOS AIRES

20:23  
Anonymous Ανώνυμος said...

o diskos alla kai oi fonosoy einai apo allon planhth!

13:29  
Anonymous Ανώνυμος said...

POY KALH KAI H PERIODIA POU EGINE!

VIGS WORLD TOUR!

17:50  
Anonymous Ανώνυμος said...

ρε γελοιε,κακομοιρη τι βρωμοκωλος ειναι αυτος?ειναι για τον πουτσο κ ο κωλος σου κ το συγκροτημα.......

καταλαβες ποιος ειμαι ε?????φιλε του Σοτιρι Νινι

00:08  
Blogger Slayer Flea said...

Ένας εξαιρετικός μουσικά και στιχουργικά δίσκος (κι ας μην τον έχω ακούσει), ο ποίος αδικείται από το ατυχές artwork... Μα τόσο περήφανοι είστε για τους κώλους σας;! Έλεος! Κρύφτε τους λίγο!

15:49  
Anonymous Ανώνυμος said...

VIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIGS!

18:17  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home