Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2006

Η ΙΣΤΟΡΙΑ, part 3 "lightning strikes twice"

Μετά την τρομερή επιτυχία του 1,2,3+, οι O.V.P.K.S.A.M. FON.SOY. δεν επαναπαύτηκαν. Πάντα προσγειωμένοι, ήξεραν ότι τώρα οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Η σκόνη από το ντεμπούτο τους δεν είχε ακόμη καταλαγιάσει, αλλά αυτοί ήδη έγραφαν νέο υλικό. Γνώριζαν καλά, ότι τώρα τα πράγματα είχαν δυσκολέψει και ο πήχυς έχει ανέβει... Το νέο τους άλμπουμ, έπρεπε να είνε αντάξιο του ντεμπούτου, το οποίο ήταν ένα μεγάλο "φορτίο" στους ώμους τους. Έπρεπε να μην απογοητεύσουν τους φανς τους, αλλά και να αποδείξουν στους εαυτούς τους, αλλά και σε όλον τον κόσμο, ότι το 1,2,3+ δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα...
Έτσι, ενώ το 1,2,3+ συνέχιζε να πουλάει σαν τρελό, αποσπώντας θετικότατα σχόλια ακόμα και από τους πιο αυστηρούς κριτικούς μουσικής, ο Billy Huge και ο Pete the Rat, έχοντας έτοιμο το υλικό του επόμενου δίσκου, πέρασαν πάλι το κατώφλι των περιβόητων "Giafka Studios".
Η ηχογράφηση έγινε με εξελιγμένα όργανα, με την εμπειρία που ούτως ή άλλως είχαν, με ενθουσιασμό, αλλά και με σιγουριά, καθ' ότι γνώριζαν πως το υλικό που είχαν γράψει ήταν άξιο να διαδεχτεί το άλμπουμ σταθμό, 1,2,3+. Μάλιστα, επείδη οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις είχαν αυξηθεί, οι FONSOY προσέλαβαν manager. Αυτός που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό ρόλο, με τις τόσες ευθύνες και απαιτήσεις, είναι ο υπογράφων, ο Φώτης "lemac" Κίρκος.
Οι ηχογραφήσεις έγιναν μέσα σε πολύ καλό κλίμα και μετά από λίγο καιρό, το δεύτερο άλμπουμ των OVPKSAM κυκλοφόρησε. Ο τίτλος του; Ο τρομερά εμπνευσμένος και με πολυεπίπεδα μηνύματα: "GLIN GLON (H EPISTROFH...)".
Ο δίσκος ητάν απλά αυτό που ήθελαν όλοι να ακούσουν. Ένας δίσκος που αξίως είναι συνεχιστής του 1,2,3+ και που δικαίως φέρει το "O.V.P.K.S.A.M. FON.SOY." πάνω του. Με θρυλικά, πλέον, τραγούδια, πραγματικά διαμάντια, με στίχο πολιτικοκοινωνικό, που σε στιγμές συνθετικού οργασμού έγραψαν τα δύο μέλη της μπάντας. Τραγούδια-γροθιά στο στομάχι του καθεστημένου ("Dia"), με καυστικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις ("Antmega"), με υποβόσκων χιούμορ ("Mhtsos"), αλλά και επικά ("199X"). Το άλμπουμ έγινε αμέσως αποδεκτό στο κοινό, και όλοι έσπευσαν να το αγοράσουν και να ακούσουν.
Τα μέλη της μπάντας κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα που είχαν βάλει με τους εαυτούς τους. Το GLIN GLON (H EPISTROFH...) ήταν ο πιο μεστός δίσκος τους! Μέχρι φυσικά τον επόμενο...

συνεχίζεται...

Φώτης "lemac" Κίρκος

ΥΓ1: Ακολουθεί tracklist και artwork του GLIN GLON(H EPISTROFH...).

O.V.P.K.S.A.M. FON.SOY.
GLIN GLON (H EPISTROFH...)
01. INTRO
02. AIMILIO
03. KOFIDIS
04. MHTSOS
05. DIMHNO
06. 199X
07. DIA
08. NOYNOY
09. UHU
10 FLUBBER
11. PRINGLES
12. AMARETTI
13. HEINEKEN
14. ANTMEGA
15. DANETTE
16. SOKOFRETA
17. OUTRO





ΥΓ2:Ακολουθούν δηλώσεις της μπάντας, μετά την κυκλοφορία του δίσκου και κριτικές από το περιοδικό "music world".

Billy Huge: "Θα είμαι λακωνικός. Κατ' αρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους! Είμαι χαρούμενος, γιατί ξεπεράσαμε τους ευατούς μας. Όμως, τα κεφάλια μέσα, γιατί ξέρουμε καλά ότι τώρα ο πήχυς έχει ανέβει..."

Pete the Rat: "Είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τους εαυτούς μας και το κερδίσαμε! Οι απαιτήσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Μόνο τρία πράγματα θα πρέπει τώρα να κάνουμε: Δουλειά, δουλειά, δουλειά!"

music world: "Οι δύο νεαροί από την Ελλάδα, παραδίδουν μαθήματα σύνθεσης και εκτέλεσης τραγουδιών. Χαίρεσαι να τον ακούς αυτόν το δίσκο! Όχι απλά δεν επαναπαύτηκαν στο ντεμπούτο τους, αλλά δούλεψαν σκληρά και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.
βαθμός: 10/10"

9 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Προσωπικα,μου αρεσει περισσοτερο το 1,2,3+,γιατι ειναι ποιο "αγνο" αλμπουμ! Αλλα και το Glin, ειναι τρομερο,αν και ο ηχος το δε μου πολυαρεσει λογω της ηλεκτρονικης επεξεργασιας. Αλλα,τι να κανουμε;Αυτα εχει η συγχρονη εποχη!Ισως ειμαι λιγο παλιομοδιτης...

23:43  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ekplhktikos diskos! Thymamai,thn hmera poy kykloforhse,eixa sththei ekso apo to diskadiko apo tis 7 to proi perimenontas na anoiksei!
Eiste theoi reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

23:45  
Anonymous Ανώνυμος said...

Anonyme, antithetos me sena, emena mou aresei perissotero to glin glon(h epistrofh...) kai logo stixon kai logo mousikhs. To 1,2,3+ isos exei adynamh paragogh. Eno sto glin,bazei to xeraki tou o megistos lemac!

23:49  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μπηκα σημερα τυχαια στο σαιτ! Καλα,ειστε φοβεροι! Αυτο που μου αρεσει περισσοτερο σους φονσου,ειναι οτι εχουν τραγουδια για καθε ωρα της ημερας και γαι καθε ψυχολογικη κατασταση.Απο ξεσηκωτικα,μεχρι μπαλαντες,και απο αγρια που βαλλουν κατα παντων,μεχρι ηρεμα που μιλουν για διαφορες αξιες. Απο δισκους,δεν μπορω να ξεχωρισω κανεναν. Ολοι ειναι κορυφη! Σας αγαπαμε!!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!!

Μαρια απο Λονδινο(ελατε και απο εδω για μια συναυλια)! Δυστυχως, ειχα χασει την περσυνη στο Donnington... Σε ολες μου τις φιλες εδω,αρεσετε παρα πολυ!και σα συγκροτημα, αλλα και σαν αντρες ;-)

WE LOVE YOU!!

23:57  
Anonymous Ανώνυμος said...

kati allo to opoio einai theiko stous fonsou, einai to artwork!

17:09  
Anonymous Ανώνυμος said...

Καταγγέλω τον Billy Huge ότι παρά τις επίμονες παρακλήσεις μου δεν έχει φιλοτιμηθεί να με προμηθεύσει με τους αριστουργηματικούς, όπως φαίνεται, δίσκους της μπάντας! Pete, ξεφορτώσου τον, είναι τροχοπέδη σε μια ένδοξη καριέρα!

18:06  
Blogger BM said...

Αγαπητέ φίλε της μπάντας, σφαγέα ψύλλε,

Πρώτον, το 1,2,3+ που μου έχεις ζητήσει επανηλλειμένως να σου δώσω, δεν είναι σωστό να στο δώσω! Να πας να το αγοράσεις, όπως όλα τα υπόλοιπα των εκατομμυρίων των φαν του σχήματος! Αλλά, θα στο δώσω, για να σου αποδείξω την ανωτερότητά μου(μας)... (Billy Huge)

Δεύτερον, ο Billy Huge είναι ιδρυτικό και βασικό μέλος του γκρουπ,
με τρομερές φωνητικές ικανότητες και φοβερή συνθετική δεινότητα,και κατ'επέκταση είναι εκπληκτικός frontman! Δεν ειναι τυχαίο ότι έχει ψηφιστεί σαν ένας από τους κορυφαίους μουσικούς όλων των εποχών...Άρα,αυτο που ζητάς,είναι ανέφικτο...(Pete the Rat)


Ελπίζουμε να σε καλύψαμε. Σε ευχαριστούμε πάντως για την κριτική σου, που μόνο γόνιμη μπορεί να είναι.
cheers

19:19  
Blogger vetdino said...

και γαμώ τα εξώφυλλα!! ωραίο και το blog!!

15:05  
Anonymous Ανώνυμος said...

oeqv xpkst [URL=http://www.katesxxx.com]video sex[/URL] rutvzb z ei r khx

16:02  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home